Polityka prywatności

« powrót
 
Polityka Prywatności
 
Na podstawie ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 (tekst jednolity z dnia 6 lipca 2002 r. – Dz.U.  002.101.926), sprzedawca zobowiązuje się do ochrony danych osobowych.
 
1. Klient przy składaniu zamówienia przekazuje dobrowolnie swoje dane teleadresowe w postaci: Imienia, nazwiska, adresu zamieszkania, adresu e-mail, nr telefonu. Klient wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych w celu: rejestracji klienta w systemie sprzedażowym online, do składania i realizacji zamówień, załatwiania reklamacji.
 
2. W przypadku przekazania pozwolenia na przetwarzanie danych w celach marketingowych, wyraża zgodę na otrzymywanie wiadomości, ofert sklepu, rabatów oraz na uczestnictwo w ankietach mających na celu badać preferencje zakupowe klienta. Wiadomości, oferty, rabaty oraz ankiety przekazywane będą w formie elektronicznej lub tradycyjnej.
 
3. Klient ma gwarancje, że przekazane dane nie będą przekazywane osobom ani podmiotom trzecim i że nie będą wykorzystywane w żadnym innym celu.
 
4. Klient ma prawo do wglądu, korekty, zarządzania, żądania zaprzestania przetwarzania i usunięcia swoich danych osobowych w każdym momencie.
 
5. Dane przekazane przez klientów są przechowywane w sposób bezpieczny i niezawodny na serwerach firmy, która spełnia wymogi Generalnego Inspektora Danych Osobowych zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych. Dostęp do danych ma ograniczona ilość osób i tylko i wyłącznie w celu prowadzenia czynności niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania systemu sklepowego.
 
6. Sklep Jubilerski SEZAM Bogdan Buczek gwarantuje, że informacje służące do realizacji płatności w postaci numerów kart kredytowych itp. nie są przechowywane przez system sklepowy. Płatności online i karta kredytową są realizowane przez system Dotpay S.A. oraz PayPal, który gwarantuje bezpieczeństwo płatności. Dokonując przelewów, klient loguje się bezpiecznie na stronę swojego banku.
 
7. Dotpay S.A. gwarantuje, bezpieczeństwo płatności przez spełnienie wszystkich wymogów Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS), Visa Cardholder Information Security Program (CISP), Visa International’s Account Information Security (AIS), MasterCard International’s Site Data Protection (SDP), American Express Data Security Standards (DSS) oraz Discover Card’s DISC jako Service Provider. Ponadto system płatniczy Dotpay S.A. posiada certyfikaty: McAfee SECURE, Certyfikat Thawte Web Server Certificate z EV (Certyfikat SSL o rozszerzonej walidacji z 256-bitowym kodowaniem). Powyższe dane dot. bezpieczeństwa systemu płatniczego Dotpay pochodzą od firmy Dotpay S.A.
 
8. Firma PayPal (PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.) kładzie duży nacisk na utrzymanie wysokich standardów bezpieczeństwa danych klientów. Korzystamy z zabezpieczeń systemów komputerowych, takich jak zapory oraz szyfrowanie danych, zabezpieczamy dostęp do naszych budynków i dokumentów, zaś dostęp do danych osobowych mają tylko ci pracownicy, których obowiązki służbowe tego wymagają. Więcej informacji na temat metod zapewniania bezpieczeństwa stosowanych przez firmę PayPal można znaleźć wPoradach o bezpieczeństwie(link:https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/ua/privacyfull). Odnośnik do polityki prywatności (link: https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/paypal-safety-and-security) firmy Paypal.
 
 
 
 
  1. Pliki cookies (ciasteczka) są to małe pliki tekstowe zapisywane na urządzeniu końcowym użytkownika. Zawierają zazwyczaj adres strony WWW z której pochodzą, unikalny identyfikator i czas ich przechowywania.
  2. Pliki cookies są wykorzystywane między innymi:
    • w celu optymalizacji korzystania z serwisu WWW,
    • w celu gromadzenia danych statystycznych wykorzystywanych między innymi poprawiania i ulepszania struktury i nawigacji serwisu,
    • w celu pamiętania sesji użytkownika, dzięki czemu po zalogowaniu nie ma konieczności podawania hasła na każdej podstronie.
  3. Przeglądarka internetowa domyślnie akceptuje pliki cookies. W każdej chwili użytkownik serwisu może dokonać zmiany ustawień dotyczących akceptacji plików cookie przy pomocy zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej. Poniżej znajdują się linki do opisanych przez producentów przeglądarek metod zmiany ustawień dotyczących akceptacji plików cookies:
  4. Zmiana ustawień przeglądarki internetowej zmieniająca domyślną akceptacje plików cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych funkcji serwisu.
  5. Niedokonanie zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej w zakresie obsługi plików cookies oznacza, że będą one umieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika, a użytkownik wyraża zgodę na ich przechowywanie i wykorzystywanie.
  6. Pliki cookies mogą być umieszczane na urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego i później wykorzystywane przez inne serwisy, np. serwisy reklamowe, firmy badawcze czy dostawców multimediów.